Natural Horse Care

Hvad betyder NHC?

Natural Horse Care, også defineret som Natural Hoof Care, er en holistisk tilgang til hestens sundhed og trivsel, baseret på Jaime Jackson studier og observationer af vilde, fritgående hest i USA’s Great Basin fra 1982 til 1986.  

I løbet af fire år observerede Jaime Jackson disse vilde heste i deres naturlige miljø og indsamlede data på i alt 1500 hove, hvor han i samarbejde med Litchfield Bureau of Land Management fik lov at lave målinger. Studierne afslørede naturens model på perfekte hove, hvilket førte til udviklingen af modellen for et
Naturligt Trim, samt De 4 Grundprincipper i NHC.  

Selvom Jaime Jackson oprindelige interesse lå i de vilde hestes hove, og deres bevægelsesmønstre, opdagende han hurtigt en dybere sammenhæng. Hestenes livstil, drevet af naturlig adfærd i et biologisk tilpasset miljø, var ikke kun nøglen til deres optimale lovform, men også til deres generelle styrke og sundhed.

De 4 Grundprincipper

Naturlig hestehold: En vigtig del af NHC er at tilbyde heste en naturlig opstaldning, der efterligner deres naturlige miljø og adfærd. Dette kan omfatte vandrefolde eller “Paddock Paradise”, der giver hestene mulighed for at bevæge sig frit og udøve naturlige adfærdsmønstre.
Naturlig fodring: NHC indebærer også at tilpasse hestens diet til dens naturlige behov. Dette kan indenære at fodre så tæt på det naturlige som muligt og begrænse eller undgå letfordøjelige kulhydrater til fordel for fiberrige foder.
Natural Horsemanship: En vigtig del af NHC er at opbygge en harmonisk relation mellem hest og menneske baseret på respekt og tillid. Dette indebærer at kommunikere og samarbejde med hesten på en måde, der tager hensyn til dens naturlige instinkter og adfærd.
Naturligt Trim: Et centralt element i NHC er det naturlige trim af hovene. Dette indebærer ikke blot beskæring af hovene, men derimod at efterligne det naturlige slid, som ville ske i det miljø, hesten er tilpasset til at leve i. Et naturligt trim stimulerer hovens naturlige vækstmønster og bidrager til optimal bevægelse og balance hos hesten.

The four guiding principles of the natural trim

“Leave that which naturally should be there.”

“Remove that which is naturally worn away in the wild.”

“Allow to grow that which should be there naturally but isn’t due to human meddling.”

“Ignore all pathology.”

“Samlet set sigter NHC mod at fremme hestens generelle sundhed og velvære ved at tilbyde den en mere naturlig livsstil, der tager hensyn til dens biologi og behov. Denne tilgang har vist sig at resultere i sunde, stærke og robuste hove samt en forbedret trivsel og livskvalitet hos hesten.”